Wie is de mol? in Italië

Wie is de Mol? in Italië

De reisspecialisten van Wereldse Uitstapjes hebben met veel interesse uitgekeken naar de start van het jubileum seizoen van ‘Wie is de Mol?’ Nederland. Mede doordat het zich afspeelt in Italië. De komende weken nemen we je graag mee in de route door het mooie Toscane en vertellen we je graag meer over de locaties en accommodaties die worden bezocht.
Wil je zelf ook deze route volgen voor een eigen reis door Toscane, laat het ons dan gerust weten!
Wil je zelf al in de stemming komen voor een rondreis door Italië. Bekijk dan snel deze 14-daagse reis door Noord- Italië.

Monticchiello
In de eerste aflevering van het seizoen starten de kandidaten rondom Monticchiello.
Dit dorpje ligt bovenop een berg waarop je een schitterend uitzicht hebt op de omgeving en bijvoorbeeld de Val d’Orcia. De Val D’Orchia is een natuurgebied dat op de UNESCO erfgoedlijst staat. De omgeving staat vol met middeleeuwse kastelen, pittoreske boerderijen en dorpjes op de top van de heuvel. Zoals bijvoorbeeld Montichello. De omgeving van Val D’Orchia leent zich erg goed voor mooie tochten met bijvoorbeeld de auto of een tuk tuk

Kasteel van Poppi
Aan het einde van aflevering van één vind er een opdracht plaats in het Castello dei Conti Guidi, beter bekend als het Kasteel van Poppi. Dit mooie kasteel is goed te bezoeken en genoeg te ontdekken. Het beschikt over een prachtige toren maar je kunt ook de kleinere ruimtes in het kasteel goed bezoeken. Maar de tour begint bij de Porta del Leone, deze ingang naar het kasteel is grootst en zeker een foto waard voor de thuisblijvers.

Pienza
De eerste twee opdrachten van de tweede aflevering vinden plaats in de stad Pienza. Deze stad is ook gelegen in de Val D’ Orchia. Zoals ook in de eerste opdracht te zien was, toen ze een wandeltocht maakten door de omgeving. De stad Pienza kenmerkt zich door een mooi centraal plein, ook wel Piazzo Pio II. Daarnaast heeft de stad een mooie Dom en Paleis, dat zeker niet mag ontbreken in je bezoek aan Pienza.
Daarnaast is de stad ook bekent vanwege het feit dat het een ‘kaasstad’ is. Ze verkopen hier in grote getallen de pecorini kaas. In een van de winkelstraten in de stad kun je deze zeker kopen.

Peruzzibrug
De derde opdracht vond in deze aflevering plaats op de Peruzzibrug. Deze brug is gelegen in het kasteel van Montalcino. Zodra je hier binnenkomt loop je over deze prachtige brug naar de ingang van het kasteel. Het kasteel beschikt daarnaast over mooie kelders en wijngaarden. Een bezoek aan deze brug kan je dus ook uitbreiden met een leuke wijnproeverij.

Bagno Vignino
Tijdens de test en bij de uitslag van de tweede aflevering van ‘Wie is de Mol?’ zijn de kandidaten in het dorpje Bagno Vignoni. Dit dorpje is voornamelijk bekend van het vele water dat hier stroomt en wat als warmwaterbron wordt gebruikt. Het dorpje is zeker een leuke toevoeging als je de mogelijkheid hebt om onderweg te stoppen.

Pitigliano
In de derde aflevering van ‘ Wie is de Mol?’ speelde de tweede aflevering zich af in het dorpje Pitigliano. Dit dorpje is voornamelijk bekend doordat het bestaat uit tufsteen. Het begint met een berg vol tufsteen en deze loopt langzaam over in de huizen. Een prachtig gezicht. Door de ligging op een berg kan je dit dorpje al vanaf afstand goed bekijken.

Fort van Radicofani
In een middeleeuws stadje ligt op de top van de heuvel het mooie Fort van Radicofani, ook wel bekend als Rocca di Radicofani. Hier werd de derde opdracht gespeeld, het schieten op schilden. Het fort zelf is ook indrukwekkend om te bezoeken, als je een bezoek brengt aan de top van de toren heb je een schitterend uitzicht op de streek: Val d’Orcia.