4 daagse minivakantie

Vakantie Limburg; De Grand Canyon van zuid-Limburg

De Grand Canyon ervaar je dit jaar dichtbij huis in Zuid Nederland!

Het heuvelachtige landschap van Zuid Limburg heeft zoveel diversiteit te bieden dat je je hier even in een andere wereld waant. Van slapen in een authentieke Indiaanse Tipi tot de Grand Canyon ervaren in Sint Pietersberg, van alles komt langs tijdens deze paar dagen weg. Ga je met ons mee op minivakantie met een Amerikaans tintje naar Limburg?

Je mini vakantie begint met een bezoek aan het oorlogsmuseum in Overloon. Een perfect uitje om je Amerikaanse minivakantie in eigen land mee te beginnen. In het museum leer je meer over de geschiedenis van de WOII, waar de Amerikanen natuurlijk een grote rol in gespeeld hebben. Hier heb je de mogelijkheid om verschillende tentoonstellingen te bewonderen. Nadat je uitgekeken bent in het museum, rijd je een stukje verder naar Valkenburg. Hier kun je inchecken in het hotel. In de avond is er een tafeltje voor je gereserveerd in een restaurant in het centrum van Valkenburg. Hier proef je de heerlijke smaken van de Zuid-Amerikaanse barbecue.

Na het ontbijt ga je naar de Mergelgroeven van Sint Pietersberg. Je waant je even in de Grand Canyon van Amerika! De totale heuvelrug heeft een lengte van maar liefst 8 km. Door de zeldzame kalkhellingen en het microklimaat is het gebied van Sint Pietersberg een paradijs voor onder andere vlinders. Om je bezoek aan Sint Pietersberg compleet te maken, ga je samen met een gids op pad door het fort van Sint Pieter, wat gelegen is op de kop van de berg. Ook neem je een kijkje in de ondergrondse gangen van het fort om de geschiedenis van het fort opnieuw te beleven. Deze bijzondere dag sluit je af met een drie gangen diner in het centrum van Valkenburg.

Alweer de derde dag van deze minivakantie! Als je klaar bent met ontbijten, check je uit in het hotel in Valkenburg. Voor vanavond is er namelijk een nieuwe overnachtingsplek voor je geregel. Je slaapt in een typische indianentent; een Tipi tent! Voordat het zo ver is, bezoek je vandaag de Nederlandse Amerikaanse begraafplaats. Dit is een Amerikaanse militaire begraafplaats en monument ter nagedachtenis aan de soldaten die tijdens de WOII in Zuid-Limburg overleden zijn. Vlakbij het monument ligt het Savelsbos waar je een mooie wandeling door de natuur kunt maken. Om de dag af te sluiten ga je burgers eten bij een leuk restaurant in Maastricht. Vanaf hier is het maar een stukje rijden naar je verblijflek voor vanavond.

De dag begint in alle rust bij de Tipi tent. Nadat je alles ingepakt hebt, rijden we verder naar Maastricht waar er in de middag een lunch voor je geregeld is. In de ochtend kun je zelf op pad gaan door deze gezellige stad. Na de lunch is de keuze aan jou; blijf je nog even rondhangen in Maastricht of vertrek je richting huis? Liever nog een nachtje in Maastricht verblijven? Vraag ons gerust om je minivakantie te verlengen!

Vakantie Limburg; De Grand Canyon van zuid-Limburg

Arrangement van vier dagen
374
00
per persoon
  • 2 nachten in Hotel Valkenburg (logies en ontbijt)
  • 1 nacht in Tipi Tent (logies)
  • Entree oorlogsmuseum
  • Rondleiding Sint Pietersberg
  • 3x Diner
  • 1x Lunch
  • Verre reizen cadeaubon t.w.v. €150,-*