Stedentrip Rotterdam

Stedentrip Rotterdam, ontdek Afrika aan de haven

De havenstad Rotterdam staat bekend om de multiculturele samenleving. Begin van de jaren 60 kwamen de eerste buitenlanders naar Rotterdam toe om te werken. Vandaag de dag is zo’n 50% van de inwoners van Rotterdam buitenlands. Hierdoor zie je in de stad nog veel buitenlandse invloeden, waaronder Afrikaanse invloeden.

Vandaag ga je op eigen gelegenheid naar het multiculturele Rotterdam om een weekend in Afrikaanse sferen door te brengen! Het hotel waar je de komende twee nachten overnacht, heeft een oosterse en Afrikaanse uitstraling. Een leuke manier om Afrika te leren kennen, is natuurlijk door middel van een de traditionele keuken. In een specialiteiten restaurant geniet je van het heerlijke eten wat bij Afrika hoort.

Nadat je genoten hebt van het internationale ontbijt staat er een wandeling door de Afrikaanderwijk. Dit is een van de internationale wijken van Rotterdam. Dit is een oude arbeiderswijk in het stadsdeel Feijenoord en ligt tegen het centrum aan. Een van de bekendste bezienswaardigheden van de wijk is de Afrikaandermarkt op woensdag en zaterdag. Mocht je op een van deze dagen in Rotterdam zijn, neem hier dan vooral een kijkje. Vandaag ga je niet alleen op pad door deze multiculturele wijk je doet dit samen met een gids. Deze kan je meer vertellen over de geschiedenis van de wijk en de huidige bewoners. De wandeling duurt ongeveer 1,5 uur. Om de wandeling in stijl af te sluiten, krijg je een 3 gangen proeverij voorgeschoteld bij een typisch Afrikaans restaurantje. Na de lunch is het tijd om muziek te maken! Je krijgt een privé les in djembe spelen. Dit is een vaastrommel die voornamelijk uit West-Afrika afkomstig is. De workshop duurt ongeveer 75 minuten. In de avond is er een diner voor je gereserveerd in een Marokkaans restaurant. Hier geniet je van een heerlijk drie gangen diner.

Alweer de laatste dag van je uitje. Mocht je nog langer willen genieten van deze prachtige stad, dan is dit natuurlijk ook mogelijk. Vraag ons gerust om de tour voor je te verlengen. Voordat je terug naar huis gaat geniet je nog van een traditionele Afrikaanse massage, namelijk een Vunkuwa massage. Helaas is het niet mogelijk om een duo massage te boeken, maar tijdens het wachten kun je een wandeling maken door bijvoorbeeld de wijk Overschie in Rotterdam. Na de massage sluit je de stedentrip af met een bijpassende lunch in een leuk restaurant.

Stedentrip Rotterdam, ontdek Afrika aan de haven

Arrangement van drie dagen
399
00
per persoon
  • Hotel Rotterdam 2 nachten o.b.v. logies en ontbijt
  • Privé wandeling Afrikaanderbuurt
  • Lunch op dag 2 en 3
  • Diner op dag 1 en 2
  • Djembé les
  • Individuele massage
  • Verre reizen cadeaubon t.w.v. €150,-*