Stedentrip Dusseldorf

Stedentrip Dusseldorf: Ontdek Japan aan de rijn

Stedentrips kennen we allemaal, en enkele steden beschikken ook nog over een leuk Aziatisch tintje. Een goed idee dus nu je niet naar Azië op vakantie kunt. Wij halen Azië gewoon voor jou naar Europa. Dichtbij en wel zo veilig en ontspannen.

Bij een stedentrip naar een Duitse stad wordt niet altijd meteen aan Düsseldorf gedacht, toch is deze stad het bezoeken zeker meer dan waard. Düsseldorf is mooi gelegen aan de Rijn met een relaxte boulevard en ook een fijne stad om te winkelen. Voor ieder wat wils; grote warenhuizen, chique winkelstraten én ook kleine boetiekjes en trendy shops.
Maar daarnaast staat Düsseldorf ook erg bekend omdat zij als enige stad in Europa over een echte Japanse wijk heeft, oftewel Little Tokyo. In deze wijk wonen veel Japanners en is ook een echte Japanse samenleving ontstaan. Zo zul je in de wijk bijvoorbeeld een Japanse school, een mooie Japanse tuin en uiteraard restaurantjes waar je heerlijk Japans kunt eten vinden…

Na aankomst in Düsseldorf kun je inchecken in het middenklassenhotel, dat gelegen is nabij de Japanse Wijk. Hierna ga je de stad in en wordt je ontvangen in een restaurant dat we voor je gereserveerd hebben. Je eet vanavond uit de Aziatische keuken. Na afloop van het diner kun je in de avond de stad Düsseldorf op eigen gelegenheid verder verkennen. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan een typische Japanse karaokebar. Of aan de gezellige altstad nabij de rivier.

Op de tweede dag van de stedentrip ga je samen met een gids de Japanse wijk verder ontdekken. Je bezoekt onder andere een boekhandel en een bakkerij. Daarnaast leer je meer over de Japanse keuken en proef je een sushi gerecht. Tijdens de tour leer je ook meer over de mangastrips en over de bereiding van Japanse thee. Je maakt echt kennis met de Japanse gewoontes, soms een beetje gek maar daardoor juist erg leuk.
Na afloop van de wandeling door de Japanse wijk kun je de middag lekker verder zelf invullen. In de avond laten we je nog een keer kennis maken met de Aziatische keuken in een leuk restaurant dat we speciaal voor je uitzochten.

Na het ontbijt op dag 3 eindigt je programma. Je hebt de rest van de dag vandaag vrij om te besteden in Düsseldorf. Je kunt een bezoek brengen aan de Rheintrum of het historische centrum van Düsseldorf bezoeken en bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de Lambertus kerk.

Tijd voor een 4 daags arrangement? Laat het ons weten want als je nog meer wilt ontdekken van de Japanse cultuur in Düsseldorf kun je ook nog een bezoek brengen aan het Eko-Haus. Düsseldorf heeft een prachtig museum met moderne kunst en we breiden je arrangement graag voor je uit met een extra dag.. je hebt dan een echte mini vakantie. De keuze is aan jou!

Stedentrip Dusseldorf: Ontdek Japan aan de rijn

Arrangement van drie dagen
285
00
per persoon
  • 2 overnachtingen in een prima middenklasse hotel nabij de Japanse Wijk
  • 2 x ontbijt in het hotel
  • 2 diners in een Aziatisch restaurant
  • Excursie met een gids door de Japanse wijk van Düsseldorf
  • Enkele heerlijke versnaperingen tijdens de wandeling door de Japanse wijk
  • Verre reizen cadeaubon t.w.v. €150,-*