Stedentrip Den Haag

Stedentrip Den Haag: van Chinatown naar Japan rondom de hofvijver

De Hofstad van Nederland, oftewel Den Haag. Aan deze stad wordt vaak niet meteen gedacht bij een stedentrip in Nederland, maar is toch zeker wel een bezoek waard. De stad beschikt over een strand, het Binnenhof en nog vele andere bezienswaardigheden. Een fijne drukke stad waar genoeg te beleven is. Daarnaast heeft de stad tal van winkels en eetgelegenheden. Een leuke stedentrip voor het hele gezin!

Maar wat Den Haag nog bijzonderder maakt, is het feit dat zij als enige stad in Nederland een Chinatown hebben. Deze wijk is gevestigd in de voormalige Haagse Jodenbuurt. In deze wijk wonen en werken veel Aziaten en vind je diverse Aziatische winkels, restaurants en exotische producten. Een unieke manier om je dit jaar toch nog in Azië te voelen.

Op de eerste dag van de stedentrip check je in bij een middenklasse hotel dat is gelegen is in het centrum van Den Haag en op loopafstand van Chinatown. Nadat je de kamer hebt bekeken ga je op pad, we reserveren een leuk restaurant voor je waarbij je kunt genieten van de Aziatische keuken. In de avond kun je Den Haag op eigen gelegenheid verkennen. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan één van de terrassen op de Grote Markt.

Op de tweede dag staat een rondwandeling door Chinatown op de planning. Je gaat samen met een gids de buurt verkennen en hij vertelt je meer over de geschiedenis van de wijk. Je zult tijdens deze wandeling letterlijk en figuurlijk de Aziatische sfeer proeven. Na afloop van de wandeling gaan we door naar een theeproeverij. Hier zul je de traditionele Matcha Thee gaan proeven en meer uitleg over krijgen. Na afloop van de thee workshop heb je de middag vrij te besteden. Voor de avond reserveren we wederom een leuk restaurant voor je, waar je nog meer kunt genieten van de Aziatische keuken.

Vandaag is het alweer de laatste dag van de stedentrip. Na het ontbijt eindigt het programma en heb je de keuze om de rest van de dag zelf de stad verder te verkennen. Je kan een bezoek brengen aan het Binnenhof, naar het strand in Scheveningen of een bezoek brengen aan de winkelstraat in Den Haag.

Tijd voor een 4 daags arrangement? Laat het ons weten want als je nog meer wilt ontdekken van de Aziatische cultuur in Den Haag en nog meer bezienswaardigheden wilt ontdekken. We kunnen een leuke Tuk Tuk tour voor je toevoegen waarbij je nog meer kunt genieten van de Aziatische sfeer in dit unieke vervoersmiddel. Laat het ons graag weten en we breiden je stedentrip uit met een dag. Zo wordt het een echte mini vakantie!

Stedentrip Den Haag: van Chinatown naar Japan rondom de hofvijver

Arrangement van drie dagen
290
00
per persoon
  • 2 overnachtingen in een prima middenklasse hotel in het centrum van Den Haag
  • 2 x ontbijt
  • 2 diners in een Aziatisch restaurant
  • Excursie met een gids door Chinatown in Den Haag
  • Enkele heerlijke versnaperingen tijdens de wandeling door Chinatown
  • Theeproeverij van Matcha Tea
  • Verre reizen cadeaubon t.w.v. €150,-*