4 daagse minivakantie

Stedentrip Antwerpen & Brussel, een wereldreis in België

De komende dagen ga je op wereldreis in België. Je bezoekt eerst Antwerpen en daarna reis je verder naar Brussel. Tijdens deze wereldreis maak je kennis met de Aziatische en Afrikaanse cultuur en keuken.
De stedentrip begint met de reis naar Antwerpen, de grootste stad van België. Deze oude stad kenmerkt zich als een leuke, gezellige stad. Met een mooi oud centrum en vele bezienswaardigheden. Daarnaast zijn er tal van winkels en eetgelegenheden.
Antwerpen beschikt daarnaast als enige stad in België over een Chinatown. Een Chinese wijk, hier zijn vanuit vroeger vooral Chinezen komen wonen. Maar de laatste jaren zijn hier ook andere Aziaten zich gaan vestigen. In deze straat vind je Chinese winkels en veel Aziatische eetgelegenheden. Een leuke manier om je toch nog in Azië te voelen dit jaar.

Bij aankomst in Antwerpen reis je eerst naar je hotel, dat gelegen is dichtbij Chinatown, zodat je optimaal kan genieten van de Aziatische sfeer. Na het inchecken ga je de stad echt ontdekken. We reserveren een tafel voor je in een leuk restaurant waar je vanavond kan genieten van de Aziatische keuken. Na afloop van het eten kun je zelf bepalen of je het nachtleven van Antwerpen nog wilt ontdekken.

Op de tweede dag ga je samen met een gids een wandeling maken door Chinatown. Hierbij breng je onder andere een bezoek aan de Chinese Poort, de supermarkt en een plaatselijke bakker. Na afloop van deze stadswandeling heb je vrije tijd. Het diner voor vanavond is wederom geregeld, waarbij je verdere kennis maakt met de Aziatische keuken.

Vandaag reis je na het ontbijt verder naar Brussel. Deze stad is de hoofdstad van België en is meer dan genoeg te beleven. Brussel is een stad die al meer dan duizend jaar oud is en heeft daarom ook nog oude gebouwen die absoluut de moeite waard zijn voor een bezoek. Maar daarnaast is Brussel ook een prima stad om te winkelen, waar voor ieder wat wils is. Vanuit Antwerpen reis je eerst naar Tervuren, dit is gelegen buiten het centrum van Brussel. Hier breng je een bezoek aan een museum over Afrika. In het museum leer je meer over het verleden, het heden en de toekomst van Afrika. Na het museumbezoek reis je naar het centrum van Brussel. Je kunt hier inchecken in je hotel dat gelegen is in het stadscentrum. Voor vanavond reserveren we een leuk restaurant waar je kunt genieten van de Afrikaanse keuken. In de avond kun je Brussel zelf nog verder verkennen.

Na het ontbijt in het hotel zit de wereldreis erop. Maar je kunt vandaag Brussel zelf nog verder verkennen en de Afrikaanse sfeer verder proeven. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de Afrikaanse wijk Matongé of de wijk Sablon. Hier zie je ook diverse Afrikaanse invloeden in de wijk. Maar je kunt natuurlijk ook nog lekker verder winkelen. Er is nog veel meer in Brussel te doen en te bekijken en we breiden je arrangement hier graag uit met een extra dag. Laat het ons gerust weten als je hier interesse in hebt!

Stedentrip Antwerpen & Brussel, een wereldreis in België

Arrangement van vier dagen
435
00
per persoon
  • 2 overnachtingen in een prima middenklasse hotel in het centrum van Antwerpen
  • 1 overnachtingen in een prima middenklasse hotel in het centrum van Brussel
  • 3 x ontbijt
  • 2 diners in een Aziatisch restaurant
  • 1 diner in een Afrikaans restaurant
  • Excursie met een Chinese gids door Chinatown in Antwerpen, inclusief enkele versnaperingen
  • Entree voor het Africa Museum
  • Verre reizen cadeaubon t.w.v. €150,-*