2 weken Noord-italië

Vakantie Italië; ontdek de Aziatische kant van Noord-Italië

Dag 1
Vandaag begint je rondreis door het magische Italië. De komende 2 weken nemen we je graag mee door dit land en laten we de Aziatische kant van het land graag zien. Op de eerste dag kun je op je eigen tempo reizen naar Milaan. In de avond kun je inchecken in je hotel dat is gelegen in het centrum. Het diner voor vandaag kan je zelf regelen. Mocht je liever al een diner geregeld hebben in Milaan, laat het ons gerust weten!

Dag 2
Vandaag ga je de stad Milaan verkennen dit doe je op een echte Hollandse manier. Namelijk op de fiets. Tijdens deze tour fiets je samen met een gids langs diverse belangrijke bezienswaardigheden, maar ga je ook naar de kleinere wijken. Grote kans dat je ook een bezoek brengt aan Chinatown. Na afloop van de fietstour ga je door naar een echte Aziatische theeproeverij. Hier leer je meer over de geschiedenis van de thee en krijg je natuurlijk ook de kans op thee te proeven. Na afloop reserveren we een tafel in een restaurant waar je kunt genieten van de Aziatische keuken.

Dag 3 en 4
Nadat je gisteren al een eerste kennismaking hebt gehad met de stad Milaan, kan je de komende twee dagen in je eigen tempo de stad van de mode verder ontdekken. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de Dom of het San Siro stadion. Of ga lekker winkelen in een van de vele winkelstraten.

Dag 5
Je reist vandaag op eigen gelegenheid verder naar Sirmione, deze plaats is gelegen aan het Gardameer. Het leuke stadje kenmerkt zich door vele eetgelegenheden, diverse grotten en het mooie kasteel. Wanneer je het kasteel bezoekt heb je vanaf de top een prachtig uitzicht op de omgeving en natuurlijk het Gardameer. Je kunt vandaag op je eigen tempo naar deze locatie toe rijden, voor de avond reserveren we een leuk restaurant waarbij je verdere kennis gaat maken met de Aziatische keuken.

Dag 6
Vandaag staat er een echte actieve dag op de planning. In de ochtend vertrek je namelijk richting het noorden met de auto. Na een autorit staat het echte actieve op de planning. Je gaat samen met je gezelschap raften op een van de rivieren in de omgeving. Er is verschil in moeilijkheidsgraad per rivier, waardoor het voor kinderen vanaf 6 jaar al mogelijk is om deel te nemen. Wil je liever voor een moeilijkere tocht gaan is dit uiteraard ook mogelijk. Je gaat in ongeveer 3 uur raften van een rivier waarbij je een prachtig uitzicht hebt op de omgeving. Zorg je wel voor een extra set droge kleren na afloop?

Dag 7
Vandaag kun je genieten van een vrije dag aan het Gardameer. Blijf je bij je hotel of genieten van een duik in het Gardameer of ontdek je liever de omgeving nog wat verder en breng je een bezoek aan een van de nabij gelegen stadjes? De keuze is vandaag aan jou.

Dag 8
Je reist vandaag verder naar een echte trekpleister van Noord Italië, namelijk Venetië. Deze stad staat voornamelijk bekend vanwege de grote hoeveelheid water en dat het een autovrije stad is. Al het vervoer wat hier plaats vind gebeurd te water. Je overnacht in de buurt van het centrum van de stad. Je kunt vandaag in je eigen tempo reizen naar Venetië en eventueel nog een stop onderweg maken in het bekende Verona.

Dag 9
Vandaag ga je de stad in het water echt ontdekken. Deze stad was vroeger een belangrijk onderdeel in de handel tussen Europa en Azië. Wellicht kun je nog enkele Aziatische invloeden herkennen in de gebouwen in de stad. Je verkent vandaag de stad met een lokale gids die je de hoogtepunten van de stad laat zien, maar ook de onbekendere wijken. Voor de avond reserveren we een tafel in restaurant waar je kunt genieten van de Aziatische keuken.

Dag 10
Vandaag komt het gevoel van een Aziatische safari toch zeker in de buurt wanneer je een bezoek brengt aan het Parco Zoo Punta Verde. Deze leuke dierentuin laat je kennis maken met verschillende soorten dieren zoals bijvoorbeeld een giraffe of de zebra. Je krijgt bijna het gevoel alsof je op safari bent. In de avond reis je naar Rimini, in de avond reserveren we een leuk restaurant voor je met een Aziatisch tintje.

Dag 11, 12 en 13
De komende dagen kun je in alle rust genieten van het strand in Rimini. Een heerlijke manier om de vakantie ontspannen af te sluiten. Je kunt natuurlijk ook een bezoek brengen aan een van de leuke nabijgelegen dorpjes.

Dag 14
Helaas zit de rondreis er al weer op, je kunt op je eigen tempo vandaag weer naar huis rijden. Het is wel een lange reisdag, wil je de reisdag liever in tweeën splitsen. Laat het ons weten, we boeken graag nog een overnachting voor je op de terugweg.

Vakantie Italië; ontdek de Aziatische kant van Noord-Italië

Arrangement van 14 dagen
1.096
00
per persoon
 • 4 nachten in hotel in het centrum van Milaan (logies en ontbijt)
 • 3 nachten in hotel in het centrum van Sirmione (Logies en ontbijt)
 • 2 nachten in hotel in het centrum van Venetië (logies en ontbijt)
 • 4 nachten in hotel aan het strand in Rimini (logies en ontbijt)
 • Fietsexcursie in Milaan
 • Aziatische theeproeverij
 • Raft-excursie
 • Stadswandeling door Venetië
 • Entree dierentuin
 • 4 x diner
 • Verre reizen cadeaubon t.w.v. €150,-*