6 daagse minivakantie

Avontuurlijke Amerika tour van Zuid naar Noord Nederland

Amerika staat bekend als het land van de hamburgers en de fastfoodketens. Neem bijvoorbeeld de McDonald’s. De komende week ga je op Amerikaans avontuur in Nederland en breng je een bezoek aan de meest zuidelijke en noordelijke McDonald’s in Nederland. Ondertussen breng je een bezoek aan diverse activiteiten en bezienswaardigheden die te maken hebben met de Amerikaanse cultuur en geschiedenis. Tijdens deze mini-vakantie is er een combinatie tussen grote steden waar je zult verblijven in het centrum van de stad. En de natuur waarbij je je soms wat verder weg van de stad verblijft.

Voor de start van je mini-vakantie reis je af naar Maastricht. Hier zul je inchecken bij je hotel wat gelegen is in het centrum van de stad. Diverse bezienswaardigheden, winkels en eetgelegenheden zijn vanaf hier goed te bereiken te voet. Nadat je bent ingecheckt begint het echte Amerikaanse avontuur, je gaat dineren in de meest zuidelijke McDonald’s van Nederland. Hierna reis je terug naar het centrum en kun je nog een bezoek brengen aan bijvoorbeeld een terras op het Vrijthof.

De tweede dag van de mini-vakantie staat op de planning. Vandaag verblijf je nog een dag in de magische stad Maastricht. In de ochtend breng je een bezoek aan een Escape Room waarbij je je waant in een Zuid-Amerikaans land. Weet je op tijd te ontsnappen? Het is wel te hopen anders loop je al het moois van de mini-vakantie nog mis. Na de Escape Room heb je tijd om Maastricht op eigen gelegenheid verder te verkennen. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan Onze Lieve Vrouwenbasiliek of het Bonnenfanten museum, de keuze is aan jou. Voor de avond reserveren we speciaal een tafel in een restaurant waar je kunt genieten van de Amerikaanse keuken. In de avond bepaal je zelf wat je nog wilt ondernemen.

Op de derde dag laten we de stad Maastricht achter ons en gaan we verder op pad. We duiken vandaag meer in de geschiedenis van Amerika en richten ons op het oorlogsverleden hiervan. Je brengt een bezoek aan een Amerikaanse begraafplaats die is gebruikt voor slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. Hierna reis je verder naar Overloon waar je een bezoek brengt het oorlogsmuseum. Je leert hier meer over de tweede wereldoorlog en de rol die de Amerikanen hierin hebben gespeeld. Voor het avondeten reserveren we een plaats in een leuk steakhouse waar je je helemaal in Amerika waant. Voor de avond reis je verder naar het Noorden, vannacht ga je overnachten in een typisch Indiase Tipitent.

De vierde dag staat op de planning en vandaag breng je een bezoek aan de Nederlandse variant van de Grand Canyons, je gaat namelijk het Nationaal Park de Hoge Veluwe bezoeken. Je kunt hier genieten van het grootste laaglandnatuurterrein van Noord-west Europa en het staat vol met naaldbos, heide en nog veel meer. Hierna reis je verder naar het Noorden en ga je dineren in een restaurant waarbij je kunt genieten van de Texaanse keuken. Vanavond ga je overnachten in een typisch Amerikaanse blokhut in de natuur.

Vandaag gaat het avontuur weer verder richting het Noorden, je bezoekt vandaag een dierentuin waarbij er meer dan genoeg te beleven is. Het is als het ware een soort pretpark. Hierna reis je verder naar het hoge Noorden. In de avond kom je aan in Groningen en kun je genieten van een diner bij de meest Noordelijke McDonald’s van Nederland. Je overnacht vandaag in een hotel in het centrum van Groningen.

De laatste dag kun je ervoor kiezen om direct terug naar huis te rijden, of om nog een dagje de mooie stad Groningen verder te bewonderen. Wil je de minivakantie liever verlengen met 1 nachtje waardoor je op een rustig tempo op eigen gelegenheid de omgeving kunt verkennen? Laat het ons weten en we breiden je arrangement graag nog verder uit.

Tijd voor een 7 daags arrangement? Laat het ons weten want als je nog meer wilt ontdekken van de stad Groningen. We breiden je verblijf graag verder uit voor je met een bezoek aan bijvoorbeeld het Groninger Museum of de Martinitoren. Laat het ons weten en we breiden je mini-vakantie nog verder uit!

Avontuurlijke Amerika tour van Zuid naar Noord Nederland

Arrangement van zes dagen
583
00
per persoon
 • 2 overnachtingen in een prima middenklasse hotel in het centrum van Maastricht
 • 1 overnachting in een Tipitent
 • 1 overnachting in een Amerikaanse Blokhut
 • 1 overnachtingen in een prima middenklasse hotel in het centrum van Groningen
 • 2 x ontbijt in het hotel in Maastricht
 • 1 x ontbijt in het hotel in Groningen
 • 4 diners
 • Bezoek aan Escape Room in Maastricht
 • Bezoek aan Amerikaanse begraafplaats
 • Entree voor Oorlogsmuseum Overloon
 • Entree voor Nationaal Park de Hoge Veluwe
 • Entree voor een dierentuin
 • Verre reizen cadeaubon t.w.v. €150,-*